Φοιτητικά

Από την στιγμή που η δράση μας είναι στο χώρο του φοιτητικού κινήματος δεν μπορεί παρά να ενδιαφερόμαστε για τα φοιτητικά θέματα και προβλήματα. Σημειώνουμε ότι θεωρούμε και το Κυπριακό σαν ένα απ’ αυτά αλλά λόγω της βαρύ-νουσας σημασίας του, τοποθετήθηκε πρώτο και ξέχωρα απ’ όλα. Κωδικοποιώντας τα προβλήματα  παραθέτουμε πιο κάτω τα πιο σοβαρά απ’ αυτά χωρίς να αποκλείουμε άλλα και με επιφύλαξη να τοποθετηθούμε σ’ αυτά όταν αυτά προκύψουν.

Φοιτητική Ταυτότητα

Προτείνουμε την δημιουργία ενιαίας κυπριακής φοιτητικής ταυτότητας για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με προνομία ανάλογα με αυτά όλων των φοιτητών του κόσμου.

Αεροπορικά Ναύλα

Ζητούμε την άμεση μείωση των αεροπορικών ναύλων για φοιτητές στο μισό και την δρομολόγηση περισσοτέρων πτήσεων σε περιόδους αιχμής. Ακόμη ζητούμε συντονισμό στα πλαίσια του συλλόγου για την προώθηση του αιτήματος για δρομολόγηση ναυλωμένων πτήσεων προς το αεροδρόμιο του Άραξου  στις περιόδους αιχμής για εξυπηρέτηση των φοιτητών της Πάτρας.

Αξιολόγηση-Αντιστοίχηση Πτυχίων

Ζητούμε την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα αξιολόγησης και αντιστοιχίας Πτυχίων και Τίτλων σπουδών έτσι που να διαφυλάσσονται τα δικαιώματα των Πτυχιούχων και να εξασφαλίζεται η επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Στεγαστικό

Ζητούμε την άμεση προώθηση του θέματος για ανέγερση Κυπριακών Φοιτητικών Εστιών σε χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού φοιτητών και την εναλλακτική αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι της τελικής λύσης του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s