Χριστόφια Παραιτήσου εσύ κι οι υπουργοί σου!

 

Υποτίθεται ότι σε δημοκρατικές χώρες η οποιαδήποτε δολοφονία διώκεται ποινικά. Στην Κύπρο συμβαίνει το αντίθετο. Οι έχοντες ευθύνη για το θάνατο 12 αθώων στη ναυτική βάση Ζυγίου, συνεχίζουν αμέριμνοι να αράζουν στα κλιματιστικά των γραφείων τους. Το πρωί της 11ης Ιουλίου δεν προνοούσε πένθος, θρήνος και πόνο. Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι μπορούσε σήμερα να μην κλέιναμε το δρόμο του προεδρικού, να μην απαιτούσαμε την άμεση παραίτηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και της κυβέρνησης. Ήξεραν, αμέλησαν και έδωσαν δώρο στο λαό και στις οικογένειες το πένθος. Οι κηδείες των ηρώων πήραν τη μορφή παλλαϊκού συλλαλητηρίου, οι πύρινοι επικήδειοι λόγοι έδωσαν υπόσχεση για δικαίωση και τιμωρία των ενόχων. Δεν αναζητούσαμε κι άλλους ήρωες. Ο γιός του ήρωα διοικητή, Ανδρέα Ιωαννίδη, ο Νικόλας, δαλάλησε πως δεν χρειαζόταν να δολοφονήσουν τον πατέρα του οι κυβερνώντες για να είναι υπερήφανος.

Οι 8000 λαού, που την Τρίτη 12 Ιουλίου κατέκλυσαν το προεδρικό, είναι αρκετοί για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν. Η αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση των τελευταίων τριών ημερών, δίνει την ελπίδα πως ο λαός και μπορεί να αγωνιστεί και θέλει και απαιτεί να αναπαυθούν οι νεκροί, αφού δικαστούν οι ένοχοι. Το σάπιο καθεστώς του Χριστόφια, θα έπρεπε ήδη να φυγαδευθεί, θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από το νησί αναλαμβάνοντας τη δολοφονία των 12 νεκρών και των 2 που χαροπαλεύουν. Ο απλός κόσμος, μετά από 7 χρόνια, ξαναφωνάζει, κλείνει δρόμους και παλεύει για τα δίκαια του λαού και των θυμάτων της τραγωδίας.

Νοείται ότι την Τρίτη 12 Ιουλίου, τα επεισόδια που προκλήθηκαν από μικρή ομάδα διαδηλωτών δεν ήταν αρκετά για να δικαιολογήσουν την άγρια καταστολή της αστυνομίας. Τα όργανα ασφαλείας των πολιτών, επιτίθοντο σε οποιονδήποτε, με ή χωρίς κουκούλα. Η αδικαιολόγητη χρήση δακρυγόνων απέδειξε ότι η καρέκλα του Χριστόφια κουνιέται και στηρίζεται σ’ ένα σκοινί. Στα χέρια μας είναι αν θα κοπεί το σκοινί. Το σκυμένο κεφάλι του προέδρου, εξερχόμενος του προεδρικού για τελευταία φορά, θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο των ηρώων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία πως θα ένωνε το λαό της Κύπρου. Τα κατάφερε. Σύσσωμος ο κυπριακός ελληνισμός, φώναξε και θα φωνάξει εναντίον όλων εκείνων που με γνώμονα το ατομικό συμφέρον, δολοφονούν, εκτός από τους 12 νεκρούς, και έναν ολόκληρο λαό. Δεν θα πεθάνουμε. Δεν γονατούμε στο καθεστώς. Κάτω η Χούντα του Χριστόφια.

“Και που ‘σαι! Όταν συναντήσεις τον Μάτση, τον Αυξεντίου, τον Ισαάκ και τον Σολωμού γιατί ο σπόρος που φύτεψαν έχει αυγατίσει. Εμείς τζιαμέ ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους!” είπε ο Νικόλας Ιωαννίδης κι εμείς θα απαιτήσουμε το κλάμα της μάνας, της γυναίκας, των παιδιών, να γίνει ποτάμι να τους πάρει και να τους σηκώσει.

Mιχαηλίδης Αλέκος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s