ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΕΚΥΠΑ ΠΑΤΡΑΣ-ΘΕΣΗ Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑΣ

5289_218103375634_668970634_7739396_5958146_n

20 Ιουλίου 1974: 35 χρόνια μετά την βάρβαρη Τουρκική Εισβολή όπου οι Τούρκοι σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν και καταπατούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

15 Νοεμβρίου 1983: 26η επέτειος, όταν με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας ανακηρύσσεται παρανόμως το ψευδοκράτος.

Σήμερα η προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του τόπου για το ξεπούλημα της Κύπρου βρίσκονται σε έξαρση. Η ρατσιστική και μη λειτουργική λύση Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο του Ελληνισμού στο νησί, νομιμοποιώντας την κατοχή.

Ο Α.Φ.Σ.Κ. Φλόγα Πάτρας διαφωνώντας με το χαρακτήρα της αντικατοχικής πορείας, που διοργανώνεται απο τη Φ.Ε.ΚΥ.ΠΑ., θεωρεί πως η όλη εκδήλωση ξεφεύγει από το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής, καθώς περιορίζεται σε διαπληκτισμούς μεταξύ των κομματικών παρατάξεων σε μια προσπάθειά τους να πολώσουν τους Ελληνοκύπριους φοιτητές με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

 Διαχωρίζουμε τη θέση μας και καταδικάζουμε τον φιλοομοσπονδιακό χαρακτήρα της εκδήλωσης και τα συνθήματα που λέγονται υπέρ της διχοτομικής αυτής λύσης, την οποία παρεμπιπτόντως συνυπογράφουν όλα τα κόμματα της Κύπρου.

Το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική» πρέπει να μας κάνει περήφανους, αντί να λείπει από την πορεία διαμαρτηρίας έναντι του τουρκικού ζυγού.

 

Τέλος, ενισχύοντας την αντικατοχική διαμαρτυρία του κυπριακού Ελληνισμού, ο Α.Φ.Σ.Κ. Φλόγα Πάτρας αποφάσισε να στηρίξει την πορεία των συναγωνιστών του Δράσις ΚΕΣ με μετάβαση στελεχών μας στην Αθήνα.

Σχολιάστε