Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Με βαθιά θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρο από το κυπριακό .Οι πρωτόγνωρες παραχωρήσεις στις οποίες ο ΄΄ευέλικτος΄΄ πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας προβαίνει θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τον Ελληνισμό του νησιού και θεμελιώνουν με γερές βάσεις ένα δεύτερο ξεπούλημα της Κύπρου ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ .

Συνοπτικα: 1.Αποδέχθηκε όρους όπως ο συνεταιρισμός, που δεν είχαν γίνει ποτέ πριν αποδεχτοί από την πλευρά μας και που δημιουργούν τετελεσμένα και παγίδες για τον Κυπριακό Ελληνισμό και πλεονεκτήματα για την τουρκική πλευρά.
2.Εισηγήθηκε και παράλληλα δεσμεύτηκε δημόσια και παραβίασε παλαιότερες κόκκινες γραμμές όπως η παραμονή εποίκων (50.000) μετά την όποια διευθέτηση του κυπριακού.Οι οποιοί ουσιαστικά με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους θα ξεπεράσουν τους 200.000.
3.Εισηγήθηκε την εκ περιτροπής προεδρία (4 χρόνια Έλληνας και 2 χρόνια Τούρκος)και τη σταθμισμένη ψήφο(Όπου οι Έλληνες θα ψηφίζουν τον Έλληνα Κύπριο της αρεσκείας τους με βάση το 1 άνθρωπος=1 ψήφος αλλά και τον Τούρκο Κύπριο ή έποικο της αρεσκείας τους με βαρύτητα ψήφου να μειώνεται στο 20%.Ενώ οι Τούρκο Κύπριοι ή έποικοι θα ψηφίζουν και τους δύο με βάση το 1 άνθρωπος=1 ψήφος).Είναι ξεκάθαρο ότι καταργείται το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα 1 άνθρωπος=1 ψήφος και θα απαιτούνται 5 Ελληνικές ψήφοι για να εξουδετερώσουν 1 τούρκικη.Μικροκομματικές σκοπιμότητες;Τι άλλο;
4.Εγκατέλειψε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2008, η οποία χαρακτηρίστηκε απο τα κόμματα και τον τύπο ως  η μοναδική και μεγάλη διπλωματική νίκη της ελληνικής κυπριακής πλευράς, η οποία στρίμωξε την τουρκική πλευρά ασφυκτικά.(Εμεις ως Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑΣ διαφωνούμε κάθετα με αυτη και κάθε ομοσπονδιακή συμφωνία)
5.Ενεπλάκη στις απευθείας συνομιλίες χωρίς καθόλου προετοιμασία από τις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας και χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση, είτε των διαπραγματεύσεων, είτε της επιδιωκόμενης λύσης, με αποτέλεσμα την – με μαθηματική ακρίβεια – πορεία προς καταστροφική λύση ή αδιέξοδο με την ευθύνη να βαραίνει την  κυπριακή πλευρά και με παράλληλη αποενοχοποίηση της Τουρκίας και της τούρκικης κυπριακής πλευράς.
6. Αποδέχτηκε την μετατροπή της Κύπρου σ’ ένα κράτος – μαριονέττα των τούρκων, έρμαιο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και των υποστηριχτών της, καθώς
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος του «νέου κράτους» στην ΕΕ, θα είναι εκ περιτροπής από τα δύο «συνιστώντα κράτη».
Οι δύο θα λειτουργούν με «οριζόντια σχέση», η οποία ως περιεχόμενο και λειτουργία παραμένει αδιευκρίνιστη.
Δεν ξεκαθαρίζεται ποιος θα αποφασίζει μεταξύ των δύο, εάν υπάρξει διαφωνία.
Θα δημιουργηθεί μια «συντονιστική ομάδα», η οποία θα αποφασίζει ποιες θέσεις θα καταθέτει το «νέο κράτος» στις επιτροπές μονίμων αντιπροσώπων των χωρών – μελών της ΕΕ και θα αποφασίζει ποιες θέσεις θα καταθέτουν οι Υπουργοί στις διάφορες συνόδους Υπουργών των χωρών – μελών της ΕΕ.
Η «συντονιστική ομάδα» θα αποτελείται από ίσο αριθμό ε/κ και τ/κ και αν δεν υπάρξει ομοφωνία, δεν προνοείται μηχανισμός επίλυσης διαφορών.
Δεν προνοείται μηχανισμός επίλυσης του προβλήματος, αν σε περίπτωση συνεδρίασης κατατεθούν από άλλες χώρες τροπολογίες ή προτάσεις για αλλαγές στο υπό συζήτηση θέμα.
7.Αποδέχτηκε την ύπαρξη εσωτερικής ιθαγένειας, κορυφαίου ζητήματος για το βιώσιμο του νέου κράτους, δεν απέκλεισε καθόλου το ενδεχόμενο αναγνώρισης και ισχύος των οποιωνδήποτε συμφωνιών συνήψε παράνομα το ψευδοκράτος, αλλά και την μετατροπή τους σε πρωτογενές δίκαιο και άλλα πολλά.
8. Εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν με τον Ταλάτ «…Ο συνεταιρισμός θα έχει μία Ομόσπονδη Κυβέρνηση με μία διεθνή προσωπικότητα, καθώς και ένα Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και ένα Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος, ίσου καθεστώτος…» δίνοντας διεθνή υπόσταση στο Ψευδοκράτος.

Σαν δεν έφταναν όλα αυτά ήρθε πρόσφατα για να δέσει το γλυκό και αποδοχή να πραγματοποιούνται συναντήσεις για το Κυπριακό στα κατεχόμενα. Σε έδαφος που βρίσκεται υπό Τούρκικη κατοχή, σε έδαφος το οποίο ανήκει στους Πρόσφυγες μας και οι Τούρκοι σφετερίζονται. Και ο κύριος Χριστοφιας αγνοώντας τους τεράστιους κίνδυνους έμμεσης αναγνωρίσεις του Ψευδοκράτους και αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής προέβη σε μια τέτοια απόφαση χωρίς να ενημερώσει κανένα, θυμίζοντας κάτι από διοίκησης φασιστικών και δικτατορικών καθεστώτων.

Το δικά μας ερωτήματα είναι: Ποια είναι η δική μας αντίδραση; Ως ποτέ θα μένουμε απλοί θεατές; Ποτέ θα διεκδικήσουμε τα αληθινά και πραγματικά συμφέροντα του τόπου αυτού; Ποιο χέρι ενός ηθικά σκεπτόμενου Ε/Κ θα υπογράψει μια τέτοια λύση;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ!!!

Σχολιάστε