ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρακολουθήσαμε όλοι χθές με μεγάλη αγωνία την δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Πόλυ Πολυβίου, κατά την οποία παρουσίασε τα συμπεράσματα του πορίσματός του για τις ευθύνες όσον αφορά την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, η οποία σκότωσε 13 αθώους.

Ο κ. Πολυβίου απέδειξε ότι, ακόμη και στις μέρες μας, υπάρχουν άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις οι οποίοι τιμούν το λειτούργημά τους. Χωρίς φόβο και πάθος, προχώρησε σε τεκμηριωμένη και ορθολογιστική απόδοση ευθυνών, τόσο στους πολιτικούς, όσο και στους υπηρεσιακούς υπεύθυνους. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαρύνει τον ίδιο τον ΠτΔ και πολιτικά και προσωπικά, αφού το οι χειρισμοί ήταν αποκλειστικά δικοί του. Επίσης, το πόρισμα ξεκαθαρίζει ότι οι εκλιπόντες αξιωματικοί, και ιδιαίτερα ο Πχος Ανδρέας Ιωαννίδης, δεν έφεραν καμία ευθύνη για την έκρηξη, λόγω του ότι κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων, πόσω μάλλον για την επικινδυνότητά του.

Αυτό που απομένει πλέον στον Πρόεδρο Χριστόφια είναι να παραιτηθεί πάρ’ αυτά, όχι για να περισώσει την αξιοπρέπειά του -την έχει χάσει εδώ και καιρό- αλλά για να σωθεί η Κύπρος και να ανακοπεί η πολυεπίπεδη κατρακύλα στην οποία μας έχει σύρει από την έκρηξη μέχρι τώρα.
Επίσης, ζητούμε από τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κληρίδη να άρει την προεδρική ασυλία του Δημήτρη Χριστόφια, ούτως ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα η ποινική έρευνα και να τιμωρηθούν ως αρμόζει οι ένοχοι.

Τέλος, προειδοποιούμε ότι δεν θα λυγίσουμε μπροστά στις οποιεσδήποτε απειλές του καθεστώτος και θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην απαίτησή μας για απονομή δικαιοσύνης!

“Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.”
Ρήγας Φεραίος

Δ.Σ.

Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ ΠΑΤΡΩΝ

Σχολιάστε